Bedste dæk efter ny EU-standard, af Michael Fibiger-Nørfeldt, Motor-Magasinet.

Ikke kategoriseret Kommentarer slået fra
EU har indført en ny, enklere test af dæk. Continentals sommerdæk klarer sig bedst i den første uafhængige test af slagsen.
Det skal være nemmere for forbrugerne at få sig et overblik over udvalget af dæk og kvaliteten af disse. Derfor har EU indført en dæk-test, der vurderer dækkene ud fra tre egenskaber alene – performance ved aquaplanning, rullestøj og rullemodstand.
I den første uafhængige test kåres Continentals sommerdæk, ContiPremiumContact 2 (205/55 R16V), som vinderen i et felt med 12 udvalgte dæk. Testen er foretaget af tyske Auto Club Europa og GTÜ, Gesellschaft für Teknische Überwachung – en pendant til Teknologisk Institut. Sidst i undersøgelsen ligger det kinesiske Wanli-dæk, oplyser Continental i en pressemeddelelse.
- EU anvender fremover denne test til at give en hurtig vurdering af dækkets egenskaber. Vi er glade for, at vores dæk ligger i toppen af undersøgelsen og tror på, at købere nu bedre kan fravælge lavkvalitetsdæk, der falder helt igennem i testen. Men naturligvis skal forbrugerne samtidig forstå, at testen kun viser, hvor godt et dæk klarer sig inden for tre testområder. Der er mange andre, siger adm. direktør hos Continental Dæk Danmark, Georg Nielsen.
Anbefalet i Tyskland, Østrig og Schweiz
Tyske “Auto Bild” giver også Continentals dæk den højeste udmærkelse. I blad nummer ti fra i år får dækket anbefalingen “vorBILDlich”, eller forbilledligt, og samtidig “anbefales det stærkt”. Dækket roses blandt andet for sine “flotte køreegenskaber”, “store styrepræcision”, “sportslige måde at køre på under alle vejrforhold” samt “den kortest mulige bremselængde på tør vej”, oplyser Conti.
Motororganisationerne i Tyskland, Østrig og Schweiz giver det samme dæk, som AutoBild har testet, skudsmålet “højst anbefalelsesværdigt”. ADAC i Tyskland, ÖAMTC i Østrig og TCS i Schweiz siger om ContiPremiumContact 2-dækket, at det er et “særdeles balanceret sommerdæk” med “de bedste testresultater på tør vej”, og så er det stærkt kørende på våd vej.
WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log ind