Det bliver også vinter i år!

Ikke kategoriseret Add comments

Af Michael Fibiger Nørfeldt, Motormagasinet.

Det er klogt at sætte vinterdæk på, når vinteren nærmer sig, råder Dækimportør-Foreningen.
Klimaforandringer eller ej: Hvert år bliver det pludselig vinter. Og det sker som regel inden jul.
Nogle har allerede vinterdæk på bilen og klarer sig fint gennem vinterens føre med is- og sneglatte veje. Andre kører på sommerdæk, og mange af dem ender i grøften og må have vejhjælp for atter at komme flot. Eller involveres i uheld, der kunne have været undgået med en passende dækmontering, oplyser Dækimportør-Foreningen.
Spørgsmålet er, om man bør investere i vinterdæk for at komme godt og sikkert gennem vinteren.
- Det kan vi svare entydigt ja til. Sommerdæk kan slet ikke klare sig mod vinterdæk på vinterglatte veje, siger Dækimportør-Foreningens formand Kenneth Saust.
Dækimportørernes førstemand oplyser, at sommerdæk har mere end dobbelt så lang bremseafstand som vinterdæk, når der ligger sne på vejen. Den forskel kan i værste situation betyde tab af menneskeliv, og ofte kan den koste buler.
- Selv den mindste bule i en skærm som følge af en let udskridning er dyrere end prisen for fire vinterdæk, betoner Kenneth Saust.
For Dækimportørerne er konklusionen således klar:
- Med risiko for at møde sne hver tredje dag om vinteren og med risiko for is- eller rimglatte veje hver eneste morgen i vinterperioden, så er der al mulig god grund til at køre på vinterdæk om vinteren. Så er man bedst muligt rustet til de dage, hvor sne eller forræderiske ispletter kan få ens kørsel til at ligne Bambi på isen, siger Kenneth Saust

Comments are closed.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log ind